EN / NL
 

 

Claire Croizé 


Flowers (we are)


In residentie van 10 tot 21 december 2018

In haar nieuwste creatie gaat Claire Croizé voor het eerst de samenwerking aan met een hedendaagse componist: Matteo Fargion. Samen maken ze een dansvoorstelling met livemuziek geïnspireerd op de preludes uit Bachs Das Wohltemperierte Klavier, transcripties van zijn choralen voor vier handen, en nieuwe composities, uitgevoerd op één piano door Fargion zelf en zijn dochter Francesca. Drie dansers vertalen deze muzikale visie in beweging.

Claire en Matteo gaan op zoek naar een speelse en creatieve aanpak van Bach, zowel in de selectie en transformatie van Bach’s werk als in de nieuwe stukken. Claire laat zich opnieuw inspireren door de dichter Rainer Maria Rilke, wiens geschriften vertaald worden naar teksten die dichter aanleunen bij popmuziek en zo een contrast bieden met het Klassieke kader, in een tegendraadse hommage aan de grootmeester van de barok.

“Hommage” is het sleutelwoord hier, niet enkel in de zin van een eerbetoon, maar ook als een cadeau, van de dansers aan elkaar, van de muzikanten aan de dancers en vice versa, en van de performers aan het publiek. Flowers (we are) is zowel intiem als genereus, een liefdevolle ode aan de performers en een zoektocht naar de mogelijke relaties tussen verschillende persoonlijkheden en generaties, tussen dansers en muzikanten, tussen dans en muziek.

De residentie in wpZimmer is een technische residentie die tegen het einde van het creatieproces plaatsvindt, dus we zullen het dansmateriaal en de dramaturgie bewerken en verfijnen, net als de uiteindelijke kostuums, scenografie en lichtplan. Matteo en Francesca zullen aanwezig zijn gedurende drie dagen, wat ons de kans biedt om te repeteren met live muziek en te werken aan de interactie tussen de muzikanten en de dansers.

Concept: Claire Croizé
Muzikale compositie: Matteo Fargion
Dans: Emmi Väisänen, Claire Godsmark, Gorka Gurrutxaga
Muziek geïnterpreteerd door: Matteo Fargion and Francesca Fargion
Muziek: Bach
Dramaturgie: Etienne Guilloteau
Kostuumontwerper: Anne-Catherine Kunz
Productie: ECCE vzw
Co-productie: De Vlaamse Overheid, Concertgebouw Brugge, wpZimmer, Kunstencentrum BUDA, Kaaitheater.


 

Residenties
wpZimmer nodigt met vaste regelmaat artiesten uit voor een residentie van een of twee weken. Zij kunnen logeren in ons appartement en werken in de studio of het atelier.

WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be