EN / NL
 

 

Jaime Llopsis Segarra 

Samantha

In residentie van 26 november tot 9 december 2018
Jaime Llopis studeerde drama aan de ESAD (Escuela Superior de Arte DramŠtico de Valencia) en dans en choreografie aan de EDDC (European Dance Development Center) in Arnhem. In 2013 studeerde Llopis af aan a.pass (advanced performance and scenography studies) in Brussel. Daarnaast studeerde hij nog filosofie  aan UNED (Universidad Nacional de Educacion a Distancia).


Sinds 2003 werkt Llopis vanuit Brussel als danser en performer met verschillende choreografen zoals Hisako Horikawa, Andros Zins-Browne, etc en ontwikkelt hij ook eigen choreografisch werk (bv. Make me yours tonight I'm awake (2009) en Aliciacarmen (2015)).


In zijn werk probeert hij een reeks van de-identificatiemechanismen in de praktijk te brengen. Het de-identificeren van het object van representatie. Het de-identificeren van het subject als performer. Het de-identificeren van het subject als toeschouwer. Het de-identificeren van de tijd en de ruimte van representatie. Het ongedaan maken van de stille logica van de identiteit die al deze elementen verwikkelen, in een poging om de verwachting uit te stellen.


In zijn laatste voorstelling Aliciacarmen gebruikte hij verschillende expliciete tactieken om het publiek te activeren. Bijvoorbeeld door in de blik van de toeschouwer te staren om zo de duur van representatie te doorbreken. Het is niet zozeer dat hij het publiek actie doet ondernemen, eerder een staat van zijn/kijken in de voorstelling te activeren. In zijn volgende onderzoek wil hij zich verder daarop richten: hoe kan het publiek als gemeenschap een solo maken? Daarvoor zal hij eerst mensen (al dan niet publiek) interviewen om dan in de tweede fase tactieken en strategieŽn uit te denken.

 

Residenties
wpZimmer nodigt met vaste regelmaat artiesten uit voor een residentie van een of twee weken. Zij kunnen logeren in ons appartement en werken in de studio of het atelier.

WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be