EN / NL
 

 

Marcos Simoes 


How not to be understood? Infinite.


In residentie van 12 > 25 november 2018
Iets dat contant beweegt van de ene naar de andere plek. Iets dat bestaat tussen dingen, op dingen, in dingen en uit dingen. Iets dat tevoorschijn komt, dat autonoom is en traag of snel beweegt, iets dat nooit stopt. Een aantal dingen, een overdaad, onmetelijk.

Marcos Simoes ziet KUNST, een KUNST-WERK als een samenstelling, een verzameling van dingen. Op het moment van hun creatie opereren en communiceren ze een veelheid van wezens, kleuren, texturen, vormen, tijden, elementen, motieven en geluiden om zo tot een vorm te komen waarbij het oneindige een eindige gedaante krijgt. Om dan weer door de blik van de kijker oneindig te worden. Een kunstwerk is veelvoudig, constant tussen het ene en andere onderweg.

In dit onderzoeksproject voor een stukken-dans getiteld ‘How not to be understood? Infinite’, zal Marcos Simoes 'Kunst' als een oneindige vorm der 'Dingen' benaderen. Daarvoor zal hij de verzameling van verschillende ‘stukken’ (Dingen) op een specifieke manier plaatsen in relatie tot beweging. Deze verzameling van ‘stukken’ bestaan uit dansfrases, beelden, tekstfragmenten, objecten en film. Kunst als een Ding dat beweegt rond, over, achter, boven of onder; dat constant verandert. Kunst als dans van stukken. Kunst als liefde.

Marcos Simoes (Portugal, 1975) is choreograaf en performer wonend en werkend in Brussel. Nadat hij gestudeerd heeft aan Instituto Superior Técnico in Lissabon en het intensieve dansprogramma aan de Universiteit Miguel Hernandez in Spanje, beëindigde hij de post-master a.p.t./a.pass aan Performing Arts in Antwerpen met het werk en de publicatie ‘The Laughing Body’. Als performer werkt hij vaak samen met Sara Manente, Kyung Ae Ro, Nada Gambier ea. en is een van de stichtende leden van CABRA vzw.

 

Residenties
wpZimmer nodigt met vaste regelmaat artiesten uit voor een residentie van een of twee weken. Zij kunnen logeren in ons appartement en werken in de studio of het atelier.

WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be