EN / NL
 

 

Forest Fruit (2013) 

van Naomi Kerkhove

Forest Fruit at Norfolk & Norwich Festival © Chris Taylor

In haar voorstellingen neemt Naomi Kerkhove haar publiek geregeld mee op een poëtische trip doorheen een volledig met de naaimachine gestikte, zwart-witte miniatuurwereld. In de interactieve installatie Forest Fruit krijgen toeschouwers de kans om zelf die wonderwitte wereld binnen te wandelen. Jong en oud worden rondgeleid in een universum dat het midden houdt tussen een werkatelier en speelkamer. Gedaantes en gedachten lopen in elkaar over en de verbeelding wordt langzaam op sleeptouw genomen. Wie dat wil kan ook zelf aan de slag met de vele constructies en ontrafelt een lappendeken van impressies en verhalen.

Forest Fruit is een creatieopdracht van Stormopkomst en ging in première tijdens het festival in 2013. De voorstelling was daarna drie weken lang in tentoonstellingsvorm te zien in CC De Spil. Als levend atelier ging Forest Fruit op tournee langs Rode Hond (Museum M, Leuven), Bronks (Brussel), DE Studio (Antwerpen), Pôle Jeune Public (Hyères), Spinrag (Kortrijk), Boze Wolf (Aarschot), Noorderzon (Groningen), Nocturne Park Bouckenborgh (Merksem), C-Mine (Genk), Anderzijds Festival (CC Westrand, Dilbeek), Norfolk & Norwich Festival (Norwich) en CC Brugge.


Concept, spel en vormgeving: Naomi Kerkhove – Technische coördinatie en ontwikkeling: Peter De Goy – Technische assistentie en ontwikkeling: Wasim Assasa, Pavel Smirnov - Productie: wpZimmer – Met dank aan: Stormopkomst (Turnhout)


Reportage over Forest Fruit tijdens het Norfolk & Norwich Festival in mei 2015Forest Fruit tijdens Stormopkomst kinderkunstenfestval 2013 in De Warande (Turnhout)


Kort interview met Naomi Kerkhove op het VRT Journaal n.a.v. de presentatie van Forest Fruit op het Export / Import-festival bij Bronks in Brussel


Portret van Naomi Kerkhove door Iedereen Beroemd! (VRT) n.a.v. Forest Fruit in DeStudio (Antwerpen)

 

Info
  • Interactieve installatie
  • Voor families en scholen
  • Expo-vorm mogelijk
  • Extra workshops mogelijk
  • Technische fiche

Beeldmateriaal

Pers

Speellijst

WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be