EN / NL
 

 

Geschiedenis 

wpZimmer huist sinds haar ontstaan in 2001 in een pand in het multiculturele Antwerpen-Noord, op de grens van de volkswijken Stuivenberg en Seefhoek. Het pand in de Gasstraat, gelegen aan de nummers 88-90, is aan de straatkant herkenbaar aan de grote gietijzeren blauwe poort en gelegen onder een appartementsblok van drie hoog. Eens voorbij deze poort bevindt zich een echt citeetje, typerend voor deze oude havenbuurt.

In het gebouwencomplex bevond zich oorspronkelijk een grote stalhouderij die na bombardementen in de Eerste en Tweede Wereldoorlog tot midden de jaren zeventig werd gebruikt als opslagplaats voor groenten. De typisch dikke muren, met stro gevulde deuren van de oude koelcellen en de vervallen ijsmachine die zich nog steeds in de kelder bevindt zijn nog enkele van de vele sporen van dat kleurrijke verleden.

In de bijgebouwen bevond zich later nog een garage (nu decoropslag), een kleine kantineruimte met daarboven kamers (nu foyer en keuken) en twee kleine huisjes die ondertussen deels mee toegankelijk werden gemaakt via de huidige foyerruimte. Het gebouw raakte in de jaren zeventig en tachtig in verval en deed toen vooral dienst als stapelplaats en parkeergarage.

In 1993 vestigde De Beweeging zich hier en werd het geheel ingericht als theatergebouw en repetitieplek. Sinds de komst van wpZimmer in september 2001 wordt de theaterinfrastructuur voornamelijk gebruikt als werkstudio en worden publieke evenementen gebald op twee OpenHuis-momenten per jaar.

De infrastructuur van wpZimmer ligt in een U-vorm rond een open binnenplaats en omvat:
- een grote polyvalente studio (17 x 18m) met een theatertechnische uitrusting
- een klein polyvalent atelier
- een technisch atelier
- een opslagplaats
- kantoren
- een open keuken en foyer
- logeerfaciliteit voor max. 6 personen + douches en sanitair (drie slaapkamers)

Ondanks de levendige sfeer van Antwerpen-Noord, werk je in wpZimmer in een rustige omgeving en leent de infrastructuur met de logeerfaciliteiten zich uitstekend voor residenties. Het geheel is compact, waardoor de communicatie tussen het wpZimmer-team en de artiesten vlot verloopt, in een bijna huiselijke sfeer.

WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be