EN / NL
 

 

Pietro Marullo  

Pietro Marullo

ARIANE (eu)phonies
HIVE - our hydrological need for cosmic lines


In residentie van 27 augustus tot 9 september
Tijdens zijn residentie in wpZimmer zal Pietro Marullo aan twee verschillende projecten: ARIANE (eu)phonie en HIVE – our hydrological need of cosmic lines.

* ARIANE (eu)phonie is een symbolische reis die het concept ‘grens’ probeert te verkennen. Dit concept wordt begrepen vanuit het semantisch prisma van luisteren, geluid, trilling en oor. Omdat het geluid de lichamen kruist zonder ze te vernietigen. Waar zijn we wanneer we in muziek zijn? ARIANE is een plastisch-akoestisch landschap over basreliëf en moderne hotspots voor vluchtelingen.

Première op 22 januari 2019 in Théâtre Varia (Brussel).
Geschreven en geregisseerd door Pietro Marullo.
Productie: INSIEME IRREALI
Co-productie: Théâtre Varia de Bruxelles, Fédération Wallonie-Bruxelles.

* HIVE – our hydrological need of cosmic lines is een multimediaal project gebaseerd op de beroemde ‘Tondo Doni’ van Michelangelo. In dit meesterwerk is de represenatie van de heilige familie bevangen door een zachtaardig en dagelijks gebaar, dat van het doorgeven van het kind door de armen van de ouders. HIVE verbeeldt een uitbreiding, een nieuwe visie op het concept en de beeldvorming van de heilige familie. Vanuit de formele en esthetische compositie van het schilderij wordt een nieuwe invulling en uitdrukking gegeven door gebruik van verschillende talen zoals dans en beeldende kunst, geluid en theater. Deze nieuwe generatie heeft dringend nood aan een uitbreiding van het concept van de heilige familie, een uitbreiding die alle soorten moet omvatten.

Première op 29 augustus 2019 op het Festival Oriente Occidente (IT)
Geschreven en geregisseerd door Pietro Marullo
Productie: INSIEME IRREALI
Co-productie: Théâtre Varia de Bruxelles, Fédération Wallonie-Bruxelles, Festival Oriente Occidente, IF Barcelona Festival.

Pietro Marullo is een Italiaanse kunstenaar gevestigd in Brussel. Zijn interdisciplinair oeuvre ligt op het snijvlak van visuele en performance kunst, installatiekunst en nieuwe technologieën. Pietro Marullo studeerde af in 2012 aan Institut National Supérieur des Arts du Spectacle et des Techniques de Diffusion in Brussels. Sinds 2010 is hij voor verschillende festival uitgenodigd zoals Biennale di Venezia, Festival Avignon, Findplus at Schaubhune of Berlin, Festival TransAmeriques of Montreal, Wildwuchs of Basel. Zijn laatste voorstelling WRECK – list of extinct species is geselecteerd door het Europese netwerk Aerowaves en maakt momenteel een toer over de 4 continenten.

https://pietromarullo.com


 

Residenties
wpZimmer nodigt met vaste regelmaat artiesten uit voor een residentie van een of twee weken. Zij kunnen logeren in ons appartement en werken in de studio of het atelier.

WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be