EN / NL
 

 

Anne Pajunen 

Residentie: The Heroic Moment
19/03 > 01/04/2018 – Studio


The Heroic Moment is een solo over heldendom en de manier waarop helden ontstaan. De voorstelling neemt ons mee op een reis langs feiten en fictie, waarbij de grens tussen autobiografie en verbeelding alsmaar dunner wordt. Deze ode aan storytelling en fantasie combineert theater en dans, en brengt beweging in dialoog met tekst en schrijverschap. Het lichtontwerp en de kostuums maken integraal deel uit van de voorstelling en staan in een dynamische relatie tot de performer op de scčne.

Geďnspireerd door Joseph Campbells The Hero with a Thousand Faces analyseert de voorstelling de constructie van een archetypisch heldenverhaal in relatie tot hedendaagse figuren van de held, zoals de superhelden uit comics. Het stuk omarmt zowel de tragedie als de komedie van het heldendom en viert de mogelijkheid van falen en anti-heldendom.

Anne Pajunen is een Finse acteur, danser en choreograaf die werkt in Brussel, Londen en Helsinki. Haar werk beweegt zich in het veld van dans en theater, en focust op de dialoog tussen tekst en beweging. In 2017 studeerde Pajunen af aan de Royal Academy of Dramatic Art in Londen. Eerder studeerde ze aan de Theateracademie van Finland (master in dans) en volgde ze de onderzoekscyclus aan P.A.R.T.S. Als performer werkte ze onder meer samen met Alexandra Bachzetsis, Jan Fabre, Kendell Geers, Daniel Linehan, Tino Sehgal, Jeremy Shaw en Elodie Pong. Ze is een van de stichtende leden van het Londense theatercollectief Psychopomp!, waar ze werkt als acteur en regisseur. Momenteel ontwikkelt Pajunen haar eigen werk, waaronder de solo The Heroic Moment, die in september 2018 in premičre gaat in Zodiac – Center for New Dance (FI).

Choreografie en performance: Anne Pajunen – Regie: Sini Pesonen – Lichtontwerp: Jenni Pystynen – Kostuumontwerp: Suvi Matinaro – Productie: Zodiak / Center for New Dance – Residenties: Zodiak / Center for New Dance (FI), wpZimmer (BE), Kutomo Ehkä-tuotanto (FI)

 

Residenties
wpZimmer nodigt met vaste regelmaat artiesten uit voor een residentie van een of twee weken. Zij kunnen logeren in ons appartement en werken in de studio of het atelier.

WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be