EN / NL
 

 

Laura Vroom 

Residentie: Langzaam gleed een berg het dal in
14 > 27/05/2018 – Studio


Voor Langzaam gleed een berg het dal in werkt Laura Vroom rond anekdotes en herinneringen. Ze onderzoekt hoe we met ons verleden omgaan en hoe we pogen dit vorm te geven. Ze richt haar daarbij op schijnbaar onbelangrijke momenten die een verhaal of identiteit vormen. Hoe gaan we om met tijd en vergankelijkheid?  Wat zijn herinneringen precies? Laura Vroom wil de toeschouwer meenemen op een absurde ‘trip down memory lane’. Ze streeft naar een poëtische, filosofische en absurde taal.

Première: najaar 2018

Laura Vroom (Tilburg, 1987) behaalde een Master Drama aan het KASK in Gent in 2012. Ze werkte mee aan voorstellingen van Ballet Dommage en Kuiperskaai. In 2015 startte ze met Sauerkraut, waarvoor ze frustraties, irritaties en ergernissen verzamelde. Die verzameling verwerkte ze tot een monoloog, die ze speelde op Over Het IJ (Zeecontainerprogramma), Chambres d’O en in diverse huismakers in Nederland en Belgieë (dassauerkraut.weebly.com). Daarnaast werkt ze samen met Linde Carrijn onder de naam Festoen. Hun eerste voorstelling It’s a Local Joke ging in 2017 in premiere bij De NWE Vorst (Tilburg) en was daarna te zien in Gent en Antwerpen. Op 29 maart 2018 speelt It’s a Local Joke nog in CC De Ververij in Ronse.

 

Residenties
wpZimmer nodigt met vaste regelmaat artiesten uit voor een residentie van een of twee weken. Zij kunnen logeren in ons appartement en werken in de studio of het atelier.

WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be