EN / NL
 

 

Yurie Umamoto, Kumi Umamoto, Pablo Fontdevila, Douwe Smit & Igor Dobričić 

Residentie: CEEPORT
30/04 > 13/05/2018 Studio


CEEPORT is een groepsproject over onze perceptie van het tragische, en de tragiek van onze perceptie. Het is een performatieve installatie waarin een lichaam, een bouwwerk in aluminiumfolie, licht en geluid elkaar voortdurend herdefiniëren. CEEPORT nodigt het publiek uit om binnen te gaan in een omgeving waarin cyclische interacties leiden tot extreem onvoorspelbare fenomenen.

CEEPORT startte in 2012, na een initiatief van kunstenares en choreografe Yurie Umamoto om een solo te maken rond het idee van het tragische. Kort nadien evolueerde het project tot een complex samenwerkingsproces met een interdisciplinaire aanpak, waarin snel duidelijk werd dat er een gemeenschappelijke interesse bestond om de tragedie van onze perceptie te onderzoeken. Het project bleef groeien in de richting van een monumentale installatie die de theaterruimte radicaal transformeert, niet alleen op uiterlijk niveau, maar ook doordat ze ons op een nieuwe manier doet kijken naar de relaties tussen geluid, lichamen, materialen en licht.

Het project is de afgelopen vijf jaar steeds verder ontwikkeld. Het productieproces reflecteert evenzeer over aspecten van duur, cycli en tijd als de voorstelling zelf, aangezien intensieve periodes van studiowerk afgewisseld worden met extensieve periodes van losse communicatie.

Het team van CEEPORT bestaat uit vijf kunstenaars met multidisciplinaire achtergronden en interesses: Yurie Umamoto ontwikkelt choreografieën, installaties, voorstellingen en video- en beeldend werk. Pablo Fontdevilla heeft een achtergrond in choreografie, design en elektronicakunst. Douwe Smit produceert muziek, volgde een opleiding visuele kunsten en heeft een fotografische praktijk. Naast zijn werk in design en visuele concepten, is Kumi Umamoto ook bezig met lichaamswerk en therapie. Igor Dobričić werkt als dramaturg en ontwikkelt daarnaast zijn eigen performatieve projecten.

https://www.facebook.com/Project-Ceeport-180516965855017/


Creatie: Yurie Umamoto, Kumi Umamoto, Pablo Fontdevila, Douwe Smit, Igor Dobričić – Dans / Choreografie: Yurie Umamoto – Licht: Pablo Fontdevila – Ruimte / Kostuums: Kumi Umamoto – Geluid / Muziek: Douwe Smit – Dramaturgie: Igor Dobričić - Met de steun van: CLOUD (Den Haag), Dansateliers (Rotterdam), Dansmakers (Amsterdam), K3 (Hamburg), Summer Studios (Brussel), Tanzfabrik (Berlijn), Kunstenwerkplaats Pianofabriek (Brussel), workspacebrussels (Brussel), wpZimmer (Antwerpen), C-TAKT (Neerpelt/Gent) en Veem House for Performance (Amsterdam)

 

Residenties
wpZimmer nodigt met vaste regelmaat artiesten uit voor een residentie van een of twee weken. Zij kunnen logeren in ons appartement en werken in de studio of het atelier.

WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be