EN / NL
 

 

Marc Vanrunxt 

Residentie: White on White
22/01 > 2/02/2018 - Studio


White on White is een dansvoorstelling gerealiseerd door Marc Vanrunxt, Bahar Temiz, Anne-Mie Van Kerckhoven en Jean-Paul Lespagnard.

Bahar Temiz is een van de weinige Turkse dansers die een intense professionele band heeft met de West-Europese dansscène. Ze groeide op in Istanboel en studeerde filosofie aan de Université Paris-Sorbonne. Daarna volgde ze een dansopleiding aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem en een opleiding choreografie aan EX.E.R.CE in Montpellier. Ondertussen is ze volop bezig met het vormgeven van haar eigen choreografische ambities. Zo maakte ze recent de solo In Love en staat het duet 2PCC op stapel. Daarnaast werkte ze voor het kunstenaarscollectief Superamas, choreografe Ivana Müller en Felix Mathias Ott.

In 2014 leerden choreograaf Marc Vanrunxt en Bahar Temiz elkaar kennen tijdens een workshop georganiseerd door Platform 0090 in Istanboel. Al snel ontstond het plan om in de toekomst samen te werken.

In White on White wil Vanrunxt een performatieve totaalervaring creëren in nauwe samenwerking met beeldend kunstenaar Anne-Mie Van Kerckhoven en modeontwerper Jean-Paul Lespagnard. Het samenbrengen van deze uitgesproken expressieve en extraverte kunstenaars kan voor vuurwerk zorgen. Zoals in de meeste van zijn solo’s zal Vanrunxt proberen iets belangrijks en essentieels te onttrekken aan Bahar door middel van constructie, de-constructie en re-constructie van bewegingen, beelden en atmosferen.

Speeldata 2018:

  • 7 februari – STUK (Leuven)
  • 17 maart – NTGent Minnemeers (Gent)
  • 3 en 4 april – De Brakke Grond (Amsterdam)
  • 28 april – Toneelhuis (Antwerpen) / Dag van de Dans

www.kunst-werk.be - www.0090.be

Choreografie: Marc Vanrunxt – Dans: Bahar Temiz – Kostuum: Jean-Paul Lespagnard – Scènebeeld: Anne-Mie Van Kerckhoven – Licht & techniek: Stefan Alleweireldt – Artistiek advies: Marie-Anne Schotte – Productie: Kunst/Werk – Coproductie: Platform 0090 en STUK – Residentie: wp Zimmer – Management: Ine Vander Elst – Met de steun van: de Vlaamse Overheid

 

Residenties
wpZimmer nodigt met vaste regelmaat artiesten uit voor een residentie van een of twee weken. Zij kunnen logeren in ons appartement en werken in de studio of het atelier.

WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be