EN / NL
 

 

Ondine Cloez 

Residentie: Vacances Vacance
18/12/2017 > 7/01/2018 – Studio


Vacances Vacance is een solo, een monoloog, een dans. Ondine Cloez vertrekt vanuit het verlangen om in een studio het bijzondere gevoel te hercreëren dat ze ervaart wanneer ze vakantie heeft: een gevoel van rust en voldoening. Met een beetje overdrijving zou je kunnen zeggen dat het een staat van gratie is. Haar eerste pogingen mislukten uiteraard: werken aan vakantie is op zich al een contradictie. Maar onderweg kwam Cloez wel dansbewegingen tegen die haar dichter bij leegte, stilte, de dood en gratie brachten. En zo kwam ze via een omweg toch weer uit waar ze gestart was.

Première: 25/01/2018 – Vivat La Danse!? (Armentières)

Ondine Cloez (1979) is danseres en performer. Na haar studies klassiek ballet in Grenoble, studeerde ze aan P.A.R.T.S. in Brussel en aan ex.e.r.ce in Montpellier. Sindsdien werkte ze onder meer met Laurent Pichaud, Mathilde Monnier, Linda Samaraweerova, Randy Carreno, Laure Bonicel, Rémy Héritier, Marcos Simoes, Sara Manente, Grand Magasin, Antoine Defoort en Halory Goerger, en Loïc Touzé. In 2008 maakte ze met Sara Manente en Michiel Reynaerts de video Some Performances en het project Grand Tourists. Vacances Vacance is haar eerste eigen voorstelling.

Creatie en performance: Ondine Cloez – Lichtontwerp: Vic Grevendonk – Dramaturgie en tekstadvies: Marine Bestel – Externe blik: Sara Manente, Sabine Macher – Productie: Entropie Production – Coproductie: CDC Ateliers de Paris (Vincennes), CCN Orléans, Le Vivat / Scène conventionnée d’Armentières, Musée de la Danse (CCN de Rennes), Kunstencentrum BUDA (Kortrijk), Charleroi Danse, La Bellone / Maison du Spectacle (Brussel), wpZimmer (Antwerpen) – Met de steun van: Gymnase - CDC Roubaix

 

Residenties
wpZimmer nodigt met vaste regelmaat artiesten uit voor een residentie van een of twee weken. Zij kunnen logeren in ons appartement en werken in de studio of het atelier.

WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be