EN / NL
 

 

OpenHuis #12 | jun 2017 

zondag 18 juni 2017 – 14:00 > 18:00 – wpZimmer
theater / performance / muziek

gratis mits reservering via info@wpzimmer.be
beperkte capaciteit, vermeld duidelijk welke voorstelling(en) je wilt zien!

Op zondag 18 juni 2017 ben je welkom op de twaalfde editie van OpenHuis, een dag waarop je het werk kunt ontdekken van enkele van onze kunstenaars. Volg het hele parcours en beland in een beeldend spel, een live jamsessie rond invasies en een tekst vol vraagtekens.

De voorstelling van Dounia Mahammed is om medische redenen afgelast. Opgelet: hierdoor is het uurschema gewijzigd. Hieronder vind je het definitieve programma.


* * *

14:00-15:00 & 17:00-18:00 –  Studio
KATRIEN OOSTERLINCK: Imagine Moving Rocks (try-out)
opgelet: participatieve performance voor 8 tot 12 personen die elkaar kennen (enkel groepsreservering) / in het Nederlands

© Mieke Verbijlen

Een levensgroot gezelschapsspel voor een kleine groep mensen die elkaar van ver of nabij kennen. Zij ontmoeten elkaar in leeg theater, waar een gids en een geluidsband hen langs een parcours leiden van acties, waarnemingen en verschillende groepsopstellingen. De klassieke codes van communicatie worden overboord gegooid en maken plaats voor een speelse en non-verbale ontmoeting. Wat ontstaat is een choreografie van beelden, een esthetische ervaring die zorgt voor een abstracte, symbolische en poëtische lading. Een verstillend uur van samenhorigheid voor jong en oud.


* * *

15:30-16:15 – Koer of Foyer
GOSIE VERVLOESSEM & ELKO BLIJWEERT: Greetings from Nagasaki
performance & live jam voor 40 personen / in het Engels


Gosie Vervloessem creëert een lecture-performance over de Japanse Duizendknoop, een invasieve plantensoort die ook in onze contreien terug te vinden is. Het verhaal van deze plant opent voor haar de weg om aan het koken te slaan en tegelijk op een quasiwetenschappelijke, poëtisch-absurde manier stil te staan bij het thema migratie. Voor het eerst experimenteert ze ook met geluid, tijdens een geïmproviseerde live jam-sessie met gitarist Elko Blijweert, bekend van Dead Man Ray, Rudy Trouvé Septet, Gruppo di Pawlowski, en zijn eigen jazz combo Franco Saint de Bakker.


* * *

17:00-18:00 – Garage
TINE VAN AERSCHOT: Ik maak me geen illusies, en dit is er een van
theatrale tekstlezing voor 30 personen / in het Nederlands


Je bent geboren in een modaal, burgerlijk gezin ergens in de westerse wereld. Je bent in de helft van je leven, of dat denk je. Je hebt een redelijke scholing en je hebt een veelheid aan informatie en kansen of zo voelt het. Je bent een verstandige vrouw met een mooi verleden en een mooie toekomst of zo lijkt het. Je bent ongelooflijk gelukkig of zo moet het. En het enige wat je doet, is: je vraagt je af. Waarom is het zoals het is? Ik maak me geen illusies, en dit is er een van is een lange stroom van bijna-gedachten, bijna-commentaren en bijna-vragen.

tekst en concept: Tine Van Aerschot - spel/lezing: Annabelle Van Nieuwenhuyse - licht: Luc Schaltin - set: Herman Venderickx, Tine Van Aerschot - management: Klein Verzet - productie: TREVOR vzw - originele versie: I have no thoughts, and this is one of them (2006)

 

OPEN HUIS &
DAG VAN DE DANS


Voorbije edities
WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be