EN / NL
 

 

Kinga Jaczewska 

Residentie: Grey
1 > 14/05/2017 – Studio

Generale: 12/05 – 16:00 – wpZimmer
Avondvoorstelling: 12/05 – 20:30 – wpZimmer

Bevestig je komst via elke@wpzimmer.be
De voorstelling duurt 75 min.Grijs zou weleens de meest intrigerende der kleuren kunnen zijn, precies omdat niemand er iets verrassends van verwacht. Het is een kleur waarlangs de ene kleur verandert in de andere, zonder zelf de ene of de andere te zijn. Het is de meest voorzichtige en ambigue kleur, en de minst absolute: het is moeilijk om je je een puur grijs voor te stellen. Grijs is de constante die alle andere kleuren mogelijk maakt.

Grey is een verderzetting van Kinga Jaczewska’s onderzoek naar constante beweging en stille transformaties. Kinga is gefascineerd door bewegingen waaraan geen organisatie of choreografie voorafgaat en die blijven doorgaan, ook al worden ze niet geobserveerd. Daarbij gaat haar aandacht vooral naar bewegingen die in hun kwaliteit en ritme het potentieel hebben om - ook als is het tijdelijk - een shift te creëren in de manier waarop we de tijd ervaren. Met een focus op het fysieke lichaam en zijn constante innerlijke bewegingen, wil Grey onze perceptie van beweging, rust en tijd prikkelen.

Kinga Jaczewska is een Poolse performer en maker. Ze studeerde aan de London Contemporary Dance School, de Northern School of Contemporary Dance en P.A.R.T.S., waar ze afstudeerde in 2012. Ze was te zien in het werk van onder meer Karl Van Welden en Andros Zins-Browne, en ontwikkelt momenteel haar eigen werk. Kinga wil onze aandacht vestigen op processen en op wat gebeurt ‘tussenin’, tussen wat we zien als belangrijke punten of specifieke gebeurtenissen.

Creatie: Kinga Jaczewska – Dans: Meri Pujanpaa, Emmi Vaisanen, Jonas Vandekerckhove – Scenografie: Rosemarie Allaert Met de steun van: wpZimmer, deSingel, WorkspaceBrussels

 

Residenties
wpZimmer nodigt met vaste regelmaat artiesten uit voor een residentie van een of twee weken. Zij kunnen logeren in ons appartement en werken in de studio of het atelier.

WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be