EN / NL
 

 

Raaklijnen (2014) 

van Katrien Oosterlinck

 

Een publiek, een vierkante ruimte, kleurrijke meetkundige vormen. Met die eenvoudige elementen creëren de drie dansers van Raaklijnen een prikkelend spel dat de grenzen aftast van de ruimte tussen mensen. Wat is de afstand tussen jou en de dansers? Of tussen jou en je buurman? Is het een arm, een voet of een vinger? Ben je dichtbij of net ver weg? Met de dansers als gids verken je de speelruimte en ontdek je steeds nieuwe perspectieven.

Raaklijnen wil kinderen en hun ouders (of begeleiders) laten proeven van eigentijdse dans. Deze voorstelling zonder woorden maar boordevol lichaamstaal is in een ontdekkingstocht naar onze verbondenheid met de ander en diens invloed op onze eigen manier van zijn.
Filip Thielens op Cobra.be:
“Raaklijnen is één grote vormenstudie. Er zijn de gele, oranje en rode bollen en lijnen waarmee een constructivistisch ballet wordt opgevoerd. Daarnaast mag/moet je als publiek al van bij aankomst meespelen, wandelen en bewegingen uitvoeren waarbij je kijkhouding constant verandert. De sfeer is zo veilig en rustig dat het nooit onprettig wordt om als publiek actief mee te werken. De soundscape en de kleine handelingen die je samen uitvoert, prikkelen je zintuigen. En de kids? Die vonden het fantastisch: dansers die op enkele centimeters naast je tegen de grond zoeven, de bewegingen die je zelf mag doen…”

Katrien Oosterlinck maakte Raaklijnen onder de vleugels van dansgezelschap keski.e.space. De voorstelling wordt verkocht door Theaterbureau Thassos.


Creatie: Katrien Oosterlinck - Dans: Caroline Mathieu, Mohamed Boujarra, Marisa Cabal - Danscoach: Charlotte Vanden Eynde - Artistiek advies: Alexandra Meijer - Geluidsontwerp: Pol Vanlaer - Lichtontwerp: Caroline Mathieu - Kostuums: Lies Marechal - Productie: keski.e.space & Kosmonaut Production - Productie vanaf 2017/2018: wpZimmer - Coproductie: CC Hasselt & Theater a/h Vrijthof Maastricht - Met de steun van: Vlaamse Gemeenschap en Stad Antwerpen

 

Info

Beeld


WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be