EN / NL
 

 

Michel Yang 

Residentie: Konklijk Conservatorium
16 > 22/01/2017 - Studio


In het kader van de opleiding Choreography and Improvisation Research, laat Michel Yang haar derdejaarsstudenten "off-campus" werken. Het doel is om de deelnemers nieuwe relaties te laten onderzoeken met de omgeving, door middel van artistieke praktijken en onderzoek.

Michel Yang behaalde haar Mastergraad in de Schone Kunsten (specialisatie dans) aan de Tisch School of the Arts in New York. In 2000 verhuisde ze naar Brussel, waar haar nieuwsgierigheid naar andere media buiten dans en performance groeide. Zij werkte binnen interdisciplinaire projecten, met improvisatie en performance installaties. Michel werkte onder andere met Lilia Mestre, Stefan Dreher, Pierre Droulers, Mia Lawrence en Walter Verdin. Als maker en performer exploreert Michel de noties van identiteit en culturele hybriditeit. Haar eigen creaties ontwikkelden zich rond het herschrijven van littekens, het inmetselen van haar eigen lichaam, het vervaardigen van stiletto's uit kaarshouders, het doceren van Frans terwijl ze  pseudo-Chinees spreekt... enz. Deze werken zijn ontstaan vanuit haar praktijk die zich richt op het aftasten van resistentie, het kaderen van identiteit, het belichamen van objecten, spectrums en het niets. Haar primair medium is het lichaam maar recentelijk exploreert zij ook video en fotografie. Deze media beschouwt zij als verlengstukken van haar eigen lichaam. Michel is docent en lid van het departement dans aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Alsook is zij lid van de onderzoeksgroep CORPoREAL. In het verleden doceerde zij bij Ultima Vez, Summer Studios, Charlerio Danses, D.A.N.C.E. Apprentices en Washington University.

 

Residenties
wpZimmer nodigt met vaste regelmaat artiesten uit voor een residentie van een of twee weken. Zij kunnen logeren in ons appartement en werken in de studio of het atelier.

WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be