EN / NL
 

 

Katrien Oosterlinck 

Katrien Oosterlinck (1984) ontwerpt spelinstructies met een specifieke scenografie voor ontmoetingen tussen mensen. De zone is non-verbaal, lichaamstaal staat centraal. Haar werk staat stil bij ruimtegevoeligheid: de zoektocht naar een eigen en gedeelde plek. Haar praktijk gaat niet alleen over sociale interactie, maar ook over het creŽren van beelden via die interactie.

Katrien studeerde Danstheater in Tilburg en Open Atelier (Sint-Lucas) in Antwerpen. In haar eigen en gedeelde artistieke proces is bewustwording en gewaarwording een essentieel onderdeel. In de vorm van performatieve workshops worden toeschouwers en deelnemers gericht op fysieke beleving en plastische ordening. Kunst wordt gehanteerd als tool voor het contact met het eigen lichaam, met anderen en met omgevingsfactoren. Voor Katrien is dit iets wat iedereen aanbelangt en wat iedereen heel anders ervaart. Er ontstaat een gevoel van gemeenschappelijkheid, een (actuele) maatschappelijke noodzaak.

In 2016 startte Katrien een traject op lange termijn met wpZimmer. Het eerste project dat ze onder de vleugels van wpZimmer creŽerde is Imagine Moving Rocks, een spel met persoonlijke ruimte, gebracht door een gezelschap van publiek. Het ging in premiŤre in september 2017 in het STUK (Leuven). Een tweede reeks is in maart 2018 te zien in Vooruit (Gent).

 Creaties

Website

Contact wpZimmer

Spreiding

  • Imagine Moving Rocks: wpZimmer
  • Raaklijnen & massage-collage: Thassos

WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be