EN / NL
 

 

OpenHuis #10 | mei 2016 

zondag 22 mei 2016 – 14:00 > 18:00 (gratis)
in het kader van OpenNoord

Twee keer per jaar gooit wpZimmer de deuren open voor publiek, buren, vrienden en collega’s. Een hele zondag lang kun je ontdekken wat er zoal broeit en groeit in een hedendaagse kunstenwerkplaats. Op zondag 3 mei vieren we de lente met dans, theater en expo. En als alles meezit, met een glaasje in de zon...

Het is ook een dag om de hele buurt rond wpZimmer te ontdekken. Volgende kunstorganisaties openen dan in het kader van OpenNoord gratis hun deuren voor jullie: Spaceburo, Lokaal Nul Eén Antwerpen, Salon2060, Bibliotheek Permeke, Toneelgezelschap Luxemburg Vzw, Rataplan Vzw, Filmhuis Klappei en Het Bos.

Unison © Joeri Thiry / STUK   

14:30
CECILIA LISA ELECECHE - Unison

Voor Unison gaat Cecilia Lisa Eliceche aan de slag met een van de meest gekende choreografische begrippen: het unisono, of het gelijktijdig uitvoeren van eenzelfde beweging. Ze vraagt zich af of we een gemeenschap kunnen herdenken aan de hand van deze klassieke formele choreografische ‘tool’. Eliceche is geïnteresseerd in de manier waarop we in de maatschappij ons samenzijn ervaren, in vraag stellen en herdefiniëren. Daarnaast probeert ze ook relevante ideeën uit feministische teksten van o.m. Donna Haraway en Judith Butler een plaats te geven in de dans.

Concept, regie: Cecilia Lisa Eliceche – Mentor: Manon Santkin – Dans: Eveline Van Bauwel, Gilles Polet, Michael Helland, Tarek Halaby, Manon Santkin, Cecilia Lisa Eliceche – Muziek: Christophe Albertijn – Techniek: Johanes Vochten – Research, creatie: Michael Helland, Gilles Polet, Eveline Van Bauwel, Cecilia Lisa Eliceche, Steven Michel, Boglarka Borcksoc, Pablo Esbert Lilienfeld, Guiomar Campos Acosta, Elisa Yvelin – Productie: STUK (2014), wpZimmer (2015-2017) – Coproductie: Workspacebrussels, Vooruit


16:30
SANDY WILLIAMS & JULIEN MONTY - Everything Happens So Much

Everything Happens So Much speelt met de spanning tussen onze ruwe, gebrekkige en onaffe menselijke natuur en het zuivere potentieel van een volledig gedigitaliseerde toekomst. Een ruimte waarin lichamen en woorden, beweging en spraak samensmelten in de belofte van een toekomst die al ontegensprekelijk hier is.

Concept: Sandy Williams - Tekst: Inger Christensen, Sandy Williams – Creatie, performance: Sandy Williams, Julien Monty – Muziek: Mort Garson, Sandy Williams - Techniek: Michael Jenssens – Productie: wpZimmer, Loge 22 – Coproductie: Kaaitheater i.s.m. Creative Europe programme of the European Union14:00 > 18:00 (doorlopend)
STEFANIE CLAES - expo

In 2015 begeleidde wpZimmer Stefanie Claes bij een onderzoeksproject met de focus op haar tekeningen en figuren. Stefanie nam tijdens het onderzoek onder andere de tijd om zich toe te leggen op het maken van animatiefilms. Tijdens de OpenHuis in wpZimmer presenteert ze een kleine expo met enkele animaties, aangevuld met tekeningen die een inkijk geven in het maakproces, en eerder tekenwerk met oliepastel.

Stefanie Claes is lid van het collectief Lucinda Ra, waarmee ze werkte aan Het Fioretti Project en aan de voorstelling Euthanasie met Barbara en Stefanie. De getoonde animaties maakten deel uit van deze voorstellingen. Haar werk vertrekt van de wereld om ons heen en raakt vaak aan sociale thema’s zoals kinderpsychiatrie, euthanasie, armoede. Als theatermaker is ze ook steeds een maker van beelden: tekeningen, poppen, animaties, kostuums. Via deze expo gaat ze op zoek naar ‘wat er overblijft’ als je een animatie of  tekening losweekt uit z’n context, met name de theaterzaal.

 

OPEN HUIS &
DAG VAN DE DANS


Voorbije edities
WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be