EN / NL
 

 

OpenHuis #9 | jan 2016 

zondag 17/01 – 14:00 > 18:00 (gratis)

Twee keer per jaar kun je bij wpZimmer achter de schermen gluren. Dan verwelkomen we publiek, buren, vrienden en collega’s. Kom je op zondag 17 januari warmen aan ons wintervuur en aan jong prikkelend werk van twee van onze nieuwe makers: Dounia Mahammed (BE) en Hagar Tenenbaum (IL/BE).
14:30
DOUNIA MAHAMMED - Salut copain

theater / in het Nederlands met Engelse boventiteling

‘Ik denk vragen te stellen, maar de vragen stellen mij.’ Salut Copain is Dounia Mahammeds afstudeerproject aan de afdeling Drama van het KASK in Gent. Uit het juryrapport: ‘Dounia is een mooie, ontwapenende en gevoelige actrice. Het is uitzonderlijk dat iemand een solo kan brengen die de hele ruimte vult. (...) Ze heeft een perfecte toon gevonden om de subversieve geest van Daniil Charms te vatten en trekt dat door in heel precies, lichamelijk spel. Ook de tekst maakt indruk, pakkend en vol humor.’


16:00
HAGAR TENENBAUM - Swimming Room & abstraction end and things like that

dans & performance / in het Engels

Hagar Tenenbaum presenteert twee korte solo's waarin ze een aanstekelijke dialoog opzet tussen woord, beeld en beweging. Met een fijn gevoel voor eenvoud en humor analyseert ze zichzelf en haar omgeving, waarbij ze afwisselend de rol van observator en geobserveerde opneemt. Swimming Room creëerde ze tijdens haar opleiding aan P.A.R.T.S. in 2012, van haar nieuwe creatie abstraction end and things like that tonen we tijdens de OpenHuis een eerste toonmoment.


14:00 > 18:00 (doorlopend)
HAGAR TENENBAUM, DANNY NEYMAN & HENDRIK WILLEKENS - Mother's Laughter

muziek & installatie

Mother's Laughter is een muzikaal experiment dat vertrekt van een reeks interviews waarin de drie kunstenaars aan mensen vragen om de stem, de lach of het niezen van hun geliefden, hun ouders of zichzelf te beschrijven.

 

OPEN HUIS &
DAG VAN DE DANS


Voorbije edities
WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be