EN / NL
 

 

Netwerk 

wpZimmer staat met beide voeten in het kunstenveld. Vanuit onze dagelijkse samenwerking met kunstenaars, bouwen we voortdurend aan een breed netwerk van (inter)nationale organisaties. Onze eerste directe partners zijn de kunstencentra, culturele centra en festivals in binnen-en buitenland.

Artistiek zetten we in op beginnende makers en op kunstenaars met een innovatieve praktijk. Dit vraagt soms om een andere aanpak, zeker als het om werk 'in situ' gaat. De komende jaren werken we rond dat thema samen met C-Takt: een bundeling van middelen, kennis en (inter)nationale netwerken, die het draagvlak voor artiesten die buiten de zaal opereren aanzienlijk versterkt.

Samen met onze kunstenaars gaan we op zoek naar een divers publiek, in Ún buiten de theaterzaal. We werken daarvoor samen met scholen en sociale organisaties, maar ook met structurele partners als MAF, 0090, ccBe, KAAP, Kunst in Zicht, het Conservatorium en ARIA.

Internationaal liggen we mee aan de basis van WEB, een netwerk van internationale organisaties dat elk jaar twee creaties ondersteunt van makers die op het punt staan internationaal door te breken. In 2015 stapten we mee in N.O.W., een EU-netwerk rond de begeleiding van artiesten, met een focus op reflectie en experiment.

>> Meer info over C-Takt
>> Meer info over WEB
>> Meer info over N.O.W.

WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be