EN / NL
 

 

Cecilia Lisa Eliceche 

Als danser en choreograaf is Cecilia Lisa Eliceche (1986, ArgentiniŽ) is gepassioneerd door het eindeloze potentieel van het lichaam en van beweging. In haar werk gebruikt ze de geschiedenis en codes van de dans om begrippen te herdenken als 'democratie', 'gemeenschap' en 'het politieke':

"Ik benader het strenge, geometrische materiaal van de klassieke compositie en training op een kannibalistische, erotische manier. Ik zie mezelf als een feministisch, queer, postkoloniaal subject dat inspiratie vindt bij Steve Paxton, de cumbia van Pablo Lescano, Trisha Brown, Merce Cunningham, tango, Balanchine, Zuid-Amerikaanse folklore, Anne Teresa De Keersmaeker, tropische muziek, de natuur, mijn fantasieŽn over Lygia Clark en de Tropicalia Movement, inheemse Zuid-Amerikaanse kunst, de Romantische Balletten, social dance, heksen... Je zou mijn werk kunnen zien als een persoonlijke, 'creoolse' bastaardmix van al deze bronnen."

Cecilia studeerde in 2010 af aan P.A.R.T.S. en behaalde in 2017 een Master of Choreography aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. In 2011 creŽerde ze Cow's Theory, een dansvoorstelling voor drie performers die slechts ťťn regel volgen: steeds met elkaar in contact blijven. In 2014 volgde de groepschoreografie Unison. Daarin vertrekt ze vanuit de klassieke dansvorm van het unisono om na te denken over noties als 'samenzijn' en 'het politieke' vanuit een persoonlijke, feministische invalshoek. Sinds 2012 werkt Cecilia daarnaast aan een doorlopende serie Dance Concerts en Dance Offerings, waarin ze een choreografisch of politiek thema uitdiept. Een centraal concept in Cecilia's werk is aanraking en wat die kan teweegbrengen. Projecten als The Non-Massage Dance en de Touching Sessions zijn rituelen waarin ze haar kunde op het vlak van beweging en dans verfijnt in een hechte, soms fysieke relatie met haar publiek.

Naast haar werk als choreografe, is Cecilia actief als freelance danser en als assistent van balletmeester Janet Panetta. Ze danste in het werk van onder meer Eleanor Bauer, Heather Kravas, Claire Croizť, Etienne Guilloteau en DD Dorvillier. Ze is een actief lid van State of the Arts.

 

Cecilia Lisa Eliceche


Creaties

Contact wpZimmer

WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be