EN / NL
 

 

Noha Ramadan 


In residentie van 29 oktober tot 11 november 2018
Tijdens haar onderzoeksperiode in wpZimmer, en ter voorbereiding van een nieuwe reeks van werk, zal Noha Ramadan werken rond de notie van 'Haptische Technologie', een overkoepelende naam voor een variŽteit van praktijken die gebaseerd zijn op de tastzin. In het bijzonder zal ze theorieŽn over proprioceptie - de lichaamsbeweging en -positie - in de wereld - onder de loep nemen en zal ze zoeken naar manieren om deze theorieŽn uit te vergroten door beweging en video.

Vertrekkende van de cinematografische en ruimtelijke-visuele aspecten van haar recent werk, zoals Paractical (2017) en Los Angeles (2015), wil Ramadan in de komende periode de visuele concepten in kaart brengen en compositorische richtlijnen ontwikkelen met het doel om die proprioceptie te onderzoeken aan de hand van een open vorm en op tastzin gebaseerde praktijken met dansers en filmmakers.

Deze residentie maakt deel uit van een onderzoekstraject ondersteund door het Amsterdamse Fond voor de Kunst en Jacuzzi art space Amsterdam.

Noha Ramadan (Sydney, 1979) is een choreograaf, danser en performer met haar basis tussen Amsterdam en Berlijn. Haar werk kenmerkt zich door een interesse in taal en choreografische experimenten, waarbij de relatie tussen dingen en hun omgeving worden onderzocht. Naast haar eigen projecten werkt ze vaak samen met andere artiesten als performer en dramaturg.

 

Residenties
wpZimmer nodigt met vaste regelmaat artiesten uit voor een residentie van een of twee weken. Zij kunnen logeren in ons appartement en werken in de studio of het atelier.

WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be