EN / NL
 

 

Nada Gambier 

Nada Gambier

The Voice of a City

In residentie van 10 tot 30 september 2018

The Voice of a City is de recente creatie van Nada Gambier in samenwerking met Mark Etchells (UK) en Thomas Kasebacher (AT).

Sinds april 2017 heeft dit trio verschillende Europese steden bezocht (Tbilisi, Athens, Kortrijk, Mynämäki, Bradiford, Lillie, Armentières, …) waarbij ze gesprekken hielden met inwoners over onderwerpen zoals verandering en verbondenheid. In wpZimmer zullen ze werken aan het performance gedeelte van het project.

De voorstelling zal verschillende elementen uit het proces samenbrengen met als doel er een negatieve ruimte van te maken. Niet negatief in verhouding tot positief, maar negatief als een merkteken of een spoor. Tijdens hun residentie zullen ze de performativiteit van het verzamelende werk tot zover onderzoeken en de gevolgen van hun reis bekijken. Wat blijft over van de reis? Wat hebben ze niet gezien of gehoord? Welke verhalen hebben ze onthouden en willen ze graag delen?

Welke vragen blijven hangen? Ze zijn van plan met tijdlijnen te experimenteren, feit en fictie vrij met elkaar te vermengen en er alles aan doen om verward te geraken op een duidelijke en coherente manier.

De voorstelling zal in première gaan in de lente van 2019. Naast de voorstelling zal het project ook uitmonden in een publicatie van een boek en tentoonstelling, die vanaf volgend jaar zal rondtoeren.

Productie: Nada & Co.
Co-productie: Next International Festival, Kunstencentrum BUDA, ECCE vzw, C-takt Dommelhof.
Met ondersteuning van: wpZimmer, La Bellone, SAS Parenthèse, Gallery Nectar (GE), Saari Artist’s residencies and Kone Foundation (FI), Mind the Fact festival (GR), Tanzhaus Zurich (CH), Le Vivat (FR) en Le Phénix (FR).
The Voice of a City is gesubsidieerd door de Vlaamse overheid.

 

Residenties
wpZimmer nodigt met vaste regelmaat artiesten uit voor een residentie van een of twee weken. Zij kunnen logeren in ons appartement en werken in de studio of het atelier.

WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be