EN / NL
 

 

MARS II - vinyl 

Karl Van Welden (ft. Frederik Croene): 'MARS II - vinylí (Metaphon 2LP - Metaphon 007)

'Mars II, the vinyl' bevat de muziek die werd gecomponeerd voor MARS II, de performance. Karl Van Welden werkt in deze muzikale performance met de impact van een asregen op muziek, en op pianist Frederik Croene die speelt op een geautomatiseerde piano. Op onschuldige wijze beginnen asdeeltjes lichtjes te vallen. Na verloop van tijd daalt de donkere asregen exponentieel op de muzikant en zijn instrument neer, waardoor het beeld en het geluid langzaam maar zeker transformeren. Het is een exploratie van de contrasterende werking tussen de gelukzaligheid van een bepaald moment, het toeslaan van een ramp en wat er overblijft.

'MARS II, the vinyl' is een editie van 300 kopieŽn, telkens genummerd en gesigneerd. De eerste 10 exemplaren bevatten The Volcano Prints, een gelimiteerde, genummerde en gesigneerde serie van 3 prints.

Het platenlabel Metaphon focust zich op het ontsluiten van verborgen schatten. Ze maken gebruik van bestaande archieven en onuitgebracht werk van opmerkelijke geluidsartiesten en Belgische componisten.

Op vrijdag 16 maart 2018 wordt de LP met de muziek van 'MARS II, de performance' gereleased in Gouvernement in Gent. Voor meer informatie kan u terecht op de site van Gouvernement.

 Performatief werk

Off-cycle

Website

Contact wpZimmer

WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be