EN / NL
 

 

Ing an Die (2017) 

van James McGinn


James McGinns operadebuut Ing an Die is het sluitstuk van een driejarig onderzoek naar de veelzijdige natuur van een Gesamtkunstwerk. De voorstelling plaatst de notie van het Gesamtkunstwerk in een posthedendaagse context en presenteert een brede waaier aan symbolische beelden en performatieve identiteiten. De waardesystemen rondom kunst, cultuur en macht worden ingezet in een kritisch onderzoek naar humanistische privileges binnen onze hedendaagse samenleving. In dat onderzoek gaat McGinn dieper in op tegenstellingen als traditioneel versus hedendaags, mannelijk versus vrouwelijk, organisch-menselijk versus synthetisch-humanoïde.

Aan de vooravond van het verval van de mensheid onder druk van de exponentiële groei van de technologie, schetst dit opera-dans-duet in drie aktes een grillig liefdesverhaal te midden van een pre-apocalyptisch landschap.


Regie: James McGinn - Artistiek assistent: Christoffer Forbes Schieche - Met: James McGinn & Inga Huld Hákonardóttir - Kostuums: Ried & Harriet - Lichtontwerp: James McGinn i.s.m. Nicholas Houfek - Coproductie: wpZimmer, The Knight Foundation - Residenties & steun: P.A.R.T.S., BUDA, wpZimmer, Centre Chorégraphique National d'Orléans

 

Info
  • Dans
  • Duur: 75 min.
  • Taal: Engels

Beeldmateriaal

Pers

Speellijst

WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be