EN / NL
 


Laura Vroom
Langzaam gleed een berg het dal in
14 mei > 27 mei
Mario Leko
Here she lies, sir
28 mei > 10 juni
Voor Langzaam gleed een berg het dal in werkt Laura Vroom rond anekdotes en herinneringen. Ze onderzoekt hoe we met ons verleden omgaan en hoe we pogen dit vorm te geven. Hoe gaan we om met tijd en vergankelijkheid? Wat zijn herinneringen precies?
Het vertrekpunt van Here she lies sir zijn Ophelia, Lady Macbeth en Thaisa; drie vrouwelijke personages van Shakespeare. Leko is gefascineerd door het feit dat deze figuren geworteld zijn in een tijd die vrouwen niet eens toeliet  in het theater en waar vrouwenrollen door mannen werden vertolkt. Met dit project wilt hij onderzoeken wat hiervan vandaag nog rest.Maria Lucia Cruz Correia
The voice of nature
11 juni > 24 juni
Steven Michel
Residentie
25 juni > 8 juli
In The voice of nature worden ecocide en de ruimte voor het voorstellen van een nieuw juridisch systeem onderzocht. Maria Lucia experimenteert met de vraag hoe recht en rechtvaardigheid het ecosysteem kunnen dienen. Dit doet ze door een nieuw type van rechtbank en een nieuwe vorm van proces om de stem van de natuur te laten horen.
Steven wil in wpZimmer een twee weken durend laboratorium inrichten samen met kunstenaars uit verschillende disciplines. Hij wil een plek maken voor lezingen, experimenten, improvisaties en online zoekopdrachten rond het thema 'digitale antropologie'.  Zijn doel is om het internet te begrijpen als een mythe voor de toekomst.

 

--------------------------------------
Op tournee

--------------------------------------
Dounia Mahammed

w a t e r w a s w a s s e r

 
26 > 27/05 Mad World #2 

Karl Van Welden

SATURN II - cityscape


01 > 03/06 Antwerpse Kleppers
WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be