EN / NL
 

 

Noha Ramadan 


In residentie van 29 oktober tot 11 november 2018Tijdens haar residentieperiode in wpZimmer zal Noha Ramadan verder werken aan haar onderzoek rond de notie ĎHaptische technlogieŽní, een overkoepelende term voor een verscheidenheid aan praktijken gebaseerd op aanraking. Bovendien wordt er dieper ingezoomd op de virtuele, spatiale en visuele relaties van deze praktijken. Daarvoor zal ze werken met dansers (bewegingsonderzoek op basis van aanraking), maar ook met een cinematograaf en lichtontwerper om een video-installatie te creŽren. Dus in de context van ĎHaptische technologieŽní wordt de verbinding gelegd tussen enerzijds cinematografisch en ruimtelijk-visueel onderzoek (zoals haar laatste voorstelling ĎParatacticalí) en anderzijds op somatische praktijken op basis van aanraking.

Noha Ramadan (Sydney, 1979) is een choreograaf, danser en performer met haar basis tussen Amsterdam en Berlijn. Haar werk kenmerkt zich door een interesse in taal en choreografische experimenten, waarbij de relatie tussen dingen en hun omgeving worden onderzocht. Naast haar eigen projecten werkt ze vaak samen met andere artiesten als performer en dramaturg.

 

Residenties
wpZimmer nodigt met vaste regelmaat artiesten uit voor een residentie van een of twee weken. Zij kunnen logeren in ons appartement en werken in de studio of het atelier.

WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be