EN / NL
 

 

Mira Bryssinck  

In residentie van 12 tot 25 november 2018

Week 1 - samen met Laura Vroom


Voor A pair of socks laten Mira Bryssinck en Laura Vroom zich inspireren door de film Alps van Yargos Lanthimos en het artikel Rent-A-Family-Industry van Elif Batiman (New York Times, 30 april 2018). Hierin wordt beschreven hoe het in Japan mogelijk is om familieleden, echtgenoten of zelfs bazen in te huren. De ingehuurde acteurs worden vaak deel van het leven van hun klanten en de grenzen tussen spel en realiteit zijn soms troebel. Zo beschrijft Batiman hoe een meisje niet beseft dat haar vader een acteur is terwijl haar echte vader het gezin jaren geleden heeft verlaten. Hoever gaan de acteurs mee in het verhaal van de klanten? Wat is eigenlijk de achterliggende motivatie van deze acteurs? En wat betekent het voor onze onderlinge verhoudingen om intermenselijke relaties te materialiseren?

Week 2

In Glauben sie nicht dass ich eine Amazone bin (werktitel) voert Mira Bryssinck een onderzoek voeren naar de relatie tussen opsluiting en lichamelijkheid. Daarnaast zal ze de relatie tussen zichzelf en het uitgewerkte personage eveneens op de scŤne verbeelden. Waar raken het personage en de actrice elkaar? Dat is de vraag die aan de basis ligt van dit deelonderzoek. Toch dient de ontmoeting tussen beide ingeschreven te worden in het narratief van de voorstelling en geen meta discours te worden over theater. De voorstelling zou geen treurspel zijn over eenzaamheid maar een ode aan de desoriŽntatie en een pleidooi voor zelfbeschikking.

Mira Bryssinck is theatermaker en -speler. Ze studeerde in 2016 af aan de drama-opleiding van KASK Gent. Datzelfde jaar maakte ze de voorstelling Utopia in samenwerking met ontmoetingshuis Villa Voortman en gecoacht door Dirk Pauwels. Dit jaar regisseerde Mira Bryssinck samen met Jan Marcoen de voorstelling LETTER in HET GEVOLG in Turnhout. Een voorstelling waarbij taal langzamerhand verbrokkelt en de communicatie tussen de personages verdwijnt. Mira werkte in het verleden samen met o.a. Dounia Mahammed in USOTROOP (2013), Marijke Pinoy in Zalig de Onwankelbaren (2015), Loes Swaenepoel en Tim Taveirne in Ohne IntuÔtion ist ein Mensch in der Dunkelheit (2016).

 

Residenties
wpZimmer nodigt met vaste regelmaat artiesten uit voor een residentie van een of twee weken. Zij kunnen logeren in ons appartement en werken in de studio of het atelier.

WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be