EN / NL
 

 

Manon Santkin 

Residentie: New Measuring Rites
9 > 22/10/2017 – Studio


Kunnen we de manier waarop we naar de wereld kijken aanpassen door andere informatie te gebruiken?

Laten we beginnen met een anekdote: op 20 mei 1875 stemde in een klein dorpje net buiten Parijs het Bureau international des poids et mesures voor een nieuw internationaal meetsysteem om op die manier de wildgroei aan kleine lokale systemen te vervangen door één systeem dat het gemakkelijker zou maken om handel te drijven tussen landen en regio's. Zo werden de meter en het kilogram geboren, en met hen de ambitie om de menselijke maat van alle dingen samen te voegen. 


Zaken vergelijken en ze in iets anders veranderen is iets dat mensen al sinds heel lang doen. Vandaag zijn metingen alomtegenwoordig in ons dagelijks leven. We gebruiken ze als gedeelde referenties voor uitwisseling en communicatie. Maar welke narratieven brengen ze met zich mee? En welke verhalen vertellen ze? 
Dat zijn de startvragen voor het project New Measuring Rites (werktitel), een samenwerking van Manon Santkin met Maeva Cunci, Pavle Heidler, Moritz Frischkorn en Sidney Leoni. 
De keywords voor hun experimenten: #ecologie #meting #interpretatie.

Première: februari 2018 – Buda (Kortrijk)

Manon Santkin (1982) woont en werkt in Brussel en Stockholm. Binnen de podiumkunsten is ze actief als danseres, choreografe, artistiek raadgeefster, procesassistente en schrijfster. In 2004 studeerde ze af aan P.A.R.T.S. en recent beëindigde ze een Master in New Performative Practices aan Doch, deel van de University of the Arts in Stockholm.
 Ze heeft samengewerkt met choreografen Mette Ingvartsen, Salva Sanchis, Xavier Leroy, Sidney Leoni, Eleanor Bauer, Cecilia Lisa Eliceche, Daniel Linehan en Leslie Mannès.
 Samen met geluidskunstenaar Peter Lenaerts en designer Nicolas Couturier maakt ze ook eigen projecten. Manon neemt geregeld deel aan de productieprocessen van andere kunstenaars als mentor, adviseur of dramaturge, waarbij haar rol als buitenstander verandert in die van een facilitator van samenwerkingsprocessen. In haar huidig werk herbekijkt Manon de notie van 'interpretatie' in termen van een ecologie van gewoonten, zelforganisatie en interactiviteit.

Creatie en performance: Manon Santkin
 – Performers: Maeva Cunci, Moritz Frischkorn, Pavle Heidler, Sidney Leoni
 – Licht: Jan Fedinger – 
Geluid: Lieven Dousselaere – 
Productie: Hiros – 
Coproductie: BUDA, kunstenwerkplaats Pianofabriek – Met de steun van: de Vlaamse Gemeenschap, wpZimmer, STUK en Workspacebrussels

 

Residenties
wpZimmer nodigt met vaste regelmaat artiesten uit voor een residentie van een of twee weken. Zij kunnen logeren in ons appartement en werken in de studio of het atelier.

WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be