EN / NL
 

 

Geert Belpaeme / l'hommmm 

Residentie: First
28/08 > 10/09/2017 – Studio


Geert Belpaeme componeert een prelude met beweging. Hij wil een lijn zijn, waarbij zijn lange, smalle ledematen samenvallen met een vernieuwde bewegingstaal. In zijn solovoorstelling First vertrekt hij vanuit het filosofische idee dat wij, mensen, via taal zelf de scheppers zijn van de realiteit waarin we leven.

Hij baseerde zich daarbij op Tik Tak, de snaartheorie – een kwantummechanische beschrijving van de zwaartekracht – en het essay The first man was an artist van expressionist Barnett Newman. Hij gaat op zoek naar de kwaliteit van de getekende figuur, vorm maar toch levend. Daarvoor put Belpaeme uit de Japanse schriftuur: de sierlijke handeling van het tekenen en het uiteindelijke beeld worden omgezet in beweging en choreografie.

Première: 20 & 21/12/2017 – Vooruit (Gent)

Geert Belpaeme (1984) is theatermaker en performer. Hij studeerde in 2010 af aan de opleiding drama van de School of Arts in Gent, waar hij momenteel docent en onderzoeker is. Samen met Mats Van Herreweghe maakt hij sinds 2011 onder de noemer l’hommmm werk op de grens tussen theater en dans. Naast l’hommmm richtte hij in 2016 samen met Bosse Provoost, Kobe Chielens en Lieselotte De Keyzer het collectief de polen op en werkte hij binnen het circus als coach met o.m. Alexander Van Tournhout en circus Katoen.

Van: Geert Belpaeme & Mats Van Herreweghe – Met: Geert Belpaeme – Muziek: Heleen Van Haegenborgh – Productie: l’hommmm – Met de steun van KASK School of Arts, Vooruit, Pact Zollverein, wpZimmer, KAAP – Deze voorstelling werd mede mogelijk gemaakt door de Roel Verniers Prijs 2016 (het TheaterFestival, t-heater & Circuit X)

 

Residenties
wpZimmer nodigt met vaste regelmaat artiesten uit voor een residentie van een of twee weken. Zij kunnen logeren in ons appartement en werken in de studio of het atelier.

WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be