EN / NL
 

 

Post uit Hessdalen & Zwerm 

Residentie: Echo
3 > 20/07/2017 – Studio‘Everything bounces everywhere with almost no loss.’
Alfred Swanson

Het begint – zoals steeds – met twee geliefden. Zij: bekoorlijk van stem. Hij: een fraai tafereel. En had hij, Narcissus, in plaats van naar zichzelf, wat meer naar haar, Echo, omgekeken, dan was er geen maar. Maar gedoemd is de liefde van het paar dat meer belust is op de eigen stem of beeltenis dan op elkaar. En om een lang verhaal kort te kunnen maken, kwijnt Narcissus weg van honger en dorst bij zijn eigen, eeuwig ongrijpbare spiegelbeeld in het water en wordt Echo aan stukken gereten en als pitten over de gehele aardbol uitgestrooid. Om er in bergen, geulen en grotten voor eeuwig haar hartenkreet terug te kaatsen. Echo – alsof de bergen antwoord geven.

Book of Echoes is de eerste samenwerking van Post uit Hessdalen en Zwerm. Samen gaan zij op zoek naar de resonanties, associaties en herinneringen die verscholen liggen in de plekken waar Echo terechtkwam. Gelijklopend aan hun eigen voorliefdes voor beeld en klank herenigen ze de twee geliefden Echo en Narcissus op de scène. In een muzikale en beeldende reis met live muziek en een bijzondere video-scenografie wordt het publiek ondergedompeld in een intrigerende verzameling van aardse echo’s. Een road trip die aanvangt bij geulen en bergwanden, maar via geuren en geluiden, langs herinneringen, ontmoetingen en afscheid de ziel in duikt.

Zwerm werd opgericht in 2007 en bestaat uit muzikanten Kobe Van Cauwenberghe, Johannes Westendorp, Bruno Nelissen en Toon Callier. Over Zwerm in de pers: ‘Onacademisch, maar de geest van de experimentele avant-garde hebben ze eigenzinnig en fris vertaald naar het heden’ (De Standaard); ‘Te down to earth voor de rockwereld, te vrijgevochten voor die van de klassieke muziek, zoekt Zwerm noodgedwongen een eigen terrein op: overal tussenin en nergens thuis. Of althans niet om zich er onderuitgezakt te settelen.’ (Koen Van meel, Kwadratuur)

Post uit Hessdalen werd in 2014 opgericht door circusartiest en cinematograaf Stijn Grupping en theatermaker en scenarist Ine Van Baelen. Het duo realiseert audiovisuele podiumkunstcreaties in samenwerking met verschillende artiesten, op zoek naar een vernieuwende hybride scènetaal. ‘Een bende “uitvinders” die balanceren op de rand van performance, theater en beeldende kunst.’ (Focus Knack), of nog: ‘Post uit Hessdalen heeft het in zijn genen om dat ongrijpbare licht te zijn waaraan het zijn naam ontleent.’ (Liv Laveyne in Circusmagazine)

concept & creatie: Stijn Grupping, Ine Van Baelen, Lucas Van Haesbroeck & Zwerm – compositie & live muziek: Zwerm (Toon Callier, Kobe Van Cauwenberghe, Johannes Westendorp, Bruno Nelissen) – live video: Stijn Grupping – geluidsontwerp en -techniek: Johan Vandermaelen – zakelijke leiding: Klein Verzet – coproductie: deSingel – met dank aan: wpZimmer, Walpurgis  – met de steun van: de Stad Antwerpen

www.postuithessdalen.be
www.zwerm.be

 

Residenties
wpZimmer nodigt met vaste regelmaat artiesten uit voor een residentie van een of twee weken. Zij kunnen logeren in ons appartement en werken in de studio of het atelier.

WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be