EN / NL
 

 

Sung-Im Her 

Residentie: Your Are Okay!
7 > 15/06/2017 – Studio

Geannuleerd


Sinds 1960 verhuisden meer dan 20.000 Koreaanse mijnwerkers en verpleegsters naar Duitsland om er te werken en in het onderhoud te voorzien van hun familie in Zuid-Korea. Hun inkomen is goed voor maar liefst tien procent van Korea’s economische ontwikkeling. Tijdens een onderzoeksperiode aan Tanzhaus NRW interviewde Sung-Im Her Koreaanse immigranten die veertig jaar geleden naar Duitsland verhuisden. Konden ze integreren in deze samenleving? Wat voelt voor hen als thuis? Nu steeds meer mensen leven als burgers van de wereld, zijn deze vragen actueler dan ooit. Hoe definieer je ‘thuis’? Is het mogelijk om een nieuw thuis te vinden? En wat betekent het om een vreemde te zijn?

Première: oktober 2017 – Solo Tanz Festival / Theatre im Ballsaal

Sung-Im Her studeerde hedendaagse dans aan de Han-Sung Universiteit in Zuid-Korea en choreografie aan P.A.R.T.S. in Brussel. Ze werkte samen met Jan Fabre / Troubleyn, les ballets C de la B, Needcompany en Abattoir Fermé. Sinds 2011 creëert ze ook haar eigen werk, zoals Philia, En-trance, Tuning en Nymf. Ze werd uitgenodigd door onder meer Theater Freiburg, Ufer Studios, nOna, Les Brigittines, Arko theatre en Zürich Theaterspektakel. In 2017 werd ze geselecteerd voor het Testbeds Catalyst Programme, een onderzoeksprogramma van een jaar dat wordt ondersteund door de Bedfordshire University en de Luton Art Council.

So-Mang Lee behaalde een master in communicatie en design aan RCA en ontwikkelde sindsdien een unieke werkmethode, waarbij ze visuals en muziek laat samensmelten. Ze creëert innovatieve voorstellingen die een mix zijn van schaduwpoppenspel, animatie en multimediale technologie.

Choreografie en dans: Sung-Im Her – Illustratie: So-Mang Lee – Dank aan: Sung-Bong Wang, Huyn-Jin Kim, Hwa-Soon Lee

 

Residenties
wpZimmer nodigt met vaste regelmaat artiesten uit voor een residentie van een of twee weken. Zij kunnen logeren in ons appartement en werken in de studio of het atelier.

WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be