EN / NL
 

 

Leonardo Delogu 

Leonardo Delogu (1981, Italië) is een performer en theatermaker met een grote fascinatie voor de relatie tussen lichaam, beweging en landschap. Zijn werk speelt zich af op verlaten terreinen, in natuurgebieden of op vergeten plekken aan de rand van de stad, met als centrale vraag: wat is de rol en plek van onze eigen aanwezigheid? Zijn voorstellingen zijn steevast ook 'ervaringen', die van de toeschouwer vertrouwen, toewijding en tijd vragen: het gaat bijvoorbeeld om een voorstelling op een strand die doorgaat tot diep in de nacht, of om een vier uur durende wandeling met een kleine groep.

Op dit moment werkt Leonardo aan een wandeling in het diepe zuiden van Italië waar een aantal oliemaatschappijen midden in de verlaten natuur olie begonnen te pompen. Een vuile industrie die perfect gecamoufleerd in groen en bruin opgaat in het landschap. Daarnaast werkt hij samen met een architect aan een mobiel tentenkamp dat moet toelaten om op één uur tijd (als in een choreografie) een woonkamp op te zetten.

In het kader van het Europese N.O.W.-project ondersteunt wpZimmer Leonardo voor een periode van drie jaar. In die tijd willen we onder meer samen onderzoeken hoe hij zijn werk dramaturgisch kan verdiepen. Zijn eerste onderzoeksresidentie vond plaats in december 2015.

 Website
www.casadom.org

Contact wpZimmer

WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be