EN / NL
 

 

N.O.W. (New Open Working Process) 

Uitwisseling en experiment
N.O.W. staat voor New Open Working Process for the Performing Arts. Het is een Europees netwerk van cultuurprofessionals uit de podiumkunsten. Als internationaal platform en laboratorium wil het nieuwe manieren ontwikkelen om kunstenaars en hun projecten te begeleiden. Hoe zien kunstenaarstrajecten eruit in de huidige Europese context? Wat zal het in de nabije toekomst voor kunstenaars betekenen om werk te ontwikkelen? Wanneer kan kunst een positieve impuls voor de maatschappij betekenen, en hoe kunnen we bijdragen tot een Europees artistiek klimaat dat divers is maar ook is ingebed in de samenleving?

Door de krachten te bundelen in werkgroepen en directe uitwisseling te creëren, wil N.O.W. de huidige situatie en context in de diepte analyseren. Door het opzetten van doelgerichte experimenten, wil het nieuwe manieren van samenwerken creëren, met kunstenaars, artistieke gemeenschappen, culturele organisaties en het brede publiek. Het project loopt van 2015 tot 2017.

Partners
wpZimmer
(Antwerpen, BE), Extrapole (Lille, FR), Latitudes Contemporaines (Lille, FR), kal (Reykjavik, IS), Fabbrica Europa (Firenze, IT), Indisciplinarte (Terni, IT), Mom / El Vivero (Olot, ES), Trafó (Boedapest, HU)

Coaching
In het kader van N.O.W. is wpZimmer een coaching-traject aangegaan met twee kunstenaars: de Italiaan Leonardo Delogu en de Spaanse Sonia Gómez. Ook wpZimmer-artiest Gosie Vervloessem stapte in het netwerk en startte een uitwisseling met partners Lókal en Mom / El Vivero.

Half A House
Van 10 tot 14 mei 2017 woont en werkt een groep curators, kunstenaars, theoretici, wetenschappers, activisten… een week lang samen in het Pallazina Ex Fabbri in Firenze, tijdens het festival Fabbrica Europa. Centraal staat de artistieke praktijk van vandaag. Hoe kan je tegelijk productief en kwetsbaar zijn? Kan openheid een kracht zijn en de richting wijzen op momenten van ingrijpende verandering? Kunnen samenwerking, co-creatie en delen model staan voor andere werkrelaties? Half A House is een artistieke reactie op de transities in het kunstenveld. Bestaande hiërarchieën gaan op in een experimentele ruimte voor alledaagse karweitjes, denkoefeningen, ervaringen, ontmoetingen en voorstellingen. Het project werd geïnitieerd door de N.O.W.-kunstenaars: Leonardo Delogu, Sonia Gomez, Gosie Vervloessem, Brogan Davison en Petur Armannsson. Meer info

The Rope
Project van Ief Spincemaille: zie ropeblog.net

Website
nowperformingarts.euWP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be