EN / NL
 

 

Gizem Aksu 

Residentie: YU
13 > 26/11/2017 – Studio


In haar nieuwe project Yu gaat Gizem Aksu op zoek naar organische wijsheid, via de viscerale tuin van ons lichaam. Ze is niet zozeer gefascineerd door de essentie van viscerale organen, dan wel door de complexe correlaties en dialogen tussen organen en het leven. Centraal in deze choreografie staat een gefascineerde aandacht voor de ambiguïteit tussen het zichtbare en het onzichtbare, het materiële (vlezige) en het immateriële (energetische), het inwendige en het uitwendige.

Gizem Aksu studeerde Politieke wetenschappen & Internationale relaties aan de Bogazici University en Hedendaagse dans aan de Mimar Sinan Fine Arts University. Ze volgt momenteel een postgraduaat dans en geeft seminaries over repertoire. Haar artikels en interviews werden gepubliceerd in tal van vakbladen op het internet. Als danseres werkte ze met onder meer Aakash Odedra, Ann Van den Broek, Aydın Teker, Brooke O’ Harra, Malin Arnell, Marc Vanruxt, Sharon Hayes, Tijen Lawton en Tuğçe Tuna.  Guro Leppord portretteerde haar als danseres in The Second Sex en ze werd door Cengiz Tanç uitgenodigd voor SPARK Snapshots van de kunstscène van Istanboel. Ze speelde ook in Belonging van Serkan Ertekin. Ze werd uitgenodigd door Transcultures/Park in Progress Residency in Bergen om (e)scape! te creëren. En ze trad op in Bergen tijdens de Nuit Européenne de la Jeune Création. De workshop-versie werd gerealiseerd in Prague Quadrennial of Performance Design and Space 2015. In de zomer van 2015 nam Aksu deel aan het ImPulsTanz International Dance Festival met de steun van WEB.  Onlangs werkte ze samen met Aydın Teker voor Hallo! en met Aakash Odedra Company.

Concept, regie & uitvoering: Gizem Aksu – Advies scenografie: Meryem Bayram – Lichtontwerp: Utku Kara – Productie: Platform 0090 – Met de steun van: APAP, Ciplak Ayaklar Studio

 

Residenties
wpZimmer nodigt met vaste regelmaat artiesten uit voor een residentie van een of twee weken. Zij kunnen logeren in ons appartement en werken in de studio of het atelier.

WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be