EN / NL
 

 

Ana Wild 

Residentie: Aleph/(א)
20 > 25/09/2016 - Studio


In Aleph/(א) leert de IsraŽlische kunstenaar Ana Wild haar publiek een nieuw taal aan. Ze begint met eenvoudige en concrete dingen, om vervolgens woord voor woord een steeds complexer lexicon van geluid, beweging en gelaagde betekenis op te bouwen. Een taal leren vraagt dat je je openstelt voor een andere cultuur, andere verhalen. Ana Wild spreekt Hebreeuws tegen haar publiek, en projecteert daarbij een geschreven Engelse vertaling. Terwijl ze kijken, lezen en luisteren, worden de toeschouwers actief betrokken bij het verwerven van een belichaamde taal, en van alle overgeŽrfde problemen die daarbij horen. Wild heeft het over moedertaal, landschap, het weer, lichaam en overlevering. Op een poŽtische en speelse manier leidt ze haar publiek doorheen culturele ideeŽn en aanstekelijke ideologieŽn, schipperend tussen hopeloosheid en moed. In Aleph/(א) toont ze zich als een schalks jong meisje dat de strijd aangaat tegen de reus Aleph, gebruik makend van diens eigen wapen: de taal zelf.


Try-out: 22/09/2016 - 14:30 - wpZimmer
Presentatie: 14/10/2016 - Grey light Projects (Brussels)


Ana Wild (1987, Tel Aviv) is kunstenaar, performer en lichtontwerper. Ze studeerde af aan DasArts / Master of Theatre in Amsterdam (2015) en aan de School voor Beeldend Theater in Jeruzalem (2011). Momenteel woont en werkt ze in Brussel. Ana Wild werkt zowel in de podium- als in de beeldende kunsten en onderzoekt mythes, culturele constructies, leerprocessen en de kostbaarheid van kennis. Recent maakte ze La Traviata and the beginning of the end (2015), Home Mountain (2014), Oh Marco! (2013) en When Shall We Girls Meet Again? (2012). Ze ontving een beurs voor opkomend talent van de Israeli Pais Stichting en een prijs van het Jeruzalem Fonds voor uitmuntendheid in de kunsten. Ze werkte als co-maker en/of performer met onder meer Julian Hetzel, Ant Hampton, Danae Theodoridou, The Compromises Rock Band, Inbal Yomtovian, Tino Sehgal, Namer Golan en Leila Anderson.

Leila Anderson (1984, Kaapstad) is kunstenaar en performer. Ze studeerde af aan de Universiteit van Kaapstad in 2006 en aan DasArts / Master of Theatre in Amsterdam in 2016. Ze werkt zowel in het theater als in de beeldende kunst en toonde haar werk in galerijen, theaters en de publieke ruimte. Samen met de Nederlandse installatiekunstenaar Stan Wannet vormt ze het duo Common Sense. Haar werk was te zien in onder meer het Stedelijk Museum (Ďs-Hertogenbosch), Bonnen Kunstmuseum, Infecting the City,  Spier Contemporary,  Dance Umbrella, Commune.1, Gallery, National Arts Festival, DordYart Centre for Contemporary Art, Edinburgh Fringe Festival, Afrovibes Festival en Gaea Space. Anderson is cocurator van Infecting the City Public Arts Festival in Kaapstad. Sinds twee jaar werkt ze ook samen met Ana Wild.


creatie en performance: Ana Wild - in samenwerking met: Leila Anderson - dramaturgie: Aline Benecke - scenografie: Bastien Gachet

 

Residenties
wpZimmer nodigt met vaste regelmaat artiesten uit voor een residentie van een of twee weken. Zij kunnen logeren in ons appartement en werken in de studio of het atelier.

WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be