EN / NL
 

 

Benno Steinegger 

Residentie: i (to be defined)
12 > 19/09/2016 - Studio


Twee jaar lang heeft Benno Steinegger mensen geïnterviewd over één en hetzelfde onderwerp: hemzelf. De antwoorden op zijn vraag ‘beschrijf me’ waren even divers als de relaties die hij met al deze mensen had: van zijn dokter, die het had over zijn bloedtest, over zijn moeder, die zijn biografie overliep, tot een sjamaan, die zijn beschrijving van Steinegger baseerde op zijn eigen spirituele visioenen. Tijdens het herbeluisteren van al deze interviews werd het duidelijk dat dit project een ontdekkingsreis is naar de identiteit van de kunstenaar: wie ben ik? wie kan ik zijn? in hoeverre wijkt de blik van externe toeschouwers af van de perceptie die ik heb van mezelf?

Het vertrekpunt van de voorstelling i (to be defined) is de reconstructie van Steineggers identiteit doorheen de ogen van de mensen die hem kennen. Dit proces heeft geleid tot een onderzoek van de grenzen van zijn identiteit, en een weigering om eigenschappen vanzelfsprekend te nemen die voorheen duidelijk en afgebakend leken. Door de vergaarde informatie te vertalen in fysieke en vocale oefeningen, wil Steinegger de mogelijkheid onderzoeken van een diepgaande persoonlijke transformatie. Net zoals Parsifal, die de Heilige Graal pas vond nadat hij hoorde hoe Trevrizent Parsifal beschreef voor hemzelf, kunnen ook wij onze echte identiteit pas ontdekken nadat we alle aspecten ervan hebben onderzocht, ook diegene die het meest verborgen voor ons zijn.


Try-out: 16/09/2016 - 15:00 - wpZimmer
Première: 22/09/2016 - Festival Transart


regie: Benno Steinegger - dramaturgie: Simona Bonacina - regieassistentie: Luca Camilletti, Colyne Morange - geluidsontwerp: Riccardo Fazi - muziekassistent: Andrea Comandini - stemtraining: Francesca della Monica - assistent kostuums en scenografie: Francesca Grilli - techniek en licht: Valeria Foti - grafisch ontwerp: cakesandbunches.net - organisatie: Rossana Miele - productie: Codice Ivan - productieassistent: Kinkaleri spazioK.prato - coproductie: Festival Transart, Vereinigte Bühnen Bozen, wpZimmer - residenties: Spazio K (Prato), Festival Aterteater (Val Badia), Vooruit (Gent), Kaaitheater (Brussel), Pianofabriek (Brussel), Centrale Fies (Dro), wpZimmer (Antwerpen) - met de steun van: Provincia Autonoma di Bolzano, Regione Trentino / Alto Adige, Fondazione Cassa di Risparmio, wpZimmer - dank aan: Roberta Dapunt & Lois Anvidalfarei, Anna Destefanis, Jessica Glause, Leonardo Mazzi, Satelliti (Andrea Polato & Marco Dalle Luche), en alle mensen die werden geïnterviewd

 

Residenties
wpZimmer nodigt met vaste regelmaat artiesten uit voor een residentie van een of twee weken. Zij kunnen logeren in ons appartement en werken in de studio of het atelier.

WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be